SPREKER DUURZAAMHEID

Inspirerende lezingen over impactvol ondernemerschap

Laten we eerlijk zijn, het gaat niet helemaal fantastisch met de wereld he?

We hebben een ander perspectief nodig op goed werkgeverschap, op goed werknemerschap, op échte klantcultuur, op bevlogenheid (want daar is het slecht mee gesteld), op onze producten en onze diensten. Want duurzaam ondernemerschap is een stuk meer dan alleen gescheiden inzameling op kantoor.

De afgelopen tien jaar was ik als Chief Evangelist en Head of People & Culture betrokken bij het succesvolle Nederlandse impactbedrijf Tony’s Chocolonely. Ik reisde de wereld over om het verhaal en de waarden van deze alom geroemde ‘sociale’ onderneming te vertellen, om bewustzijn te creëren over de misstanden in de cacao industrie, en om andere organisaties en individuen te inspireren om hun verantwoordelijkheid te nemen. En vooral om business als een ‘force for good’ te gaan zien.

Ik heb van binnen uit ervaren hoe het is om een systeem te veranderen, om kaders te doorbreken en financieel succes als middel te gaan zien om een hoger doel te bereiken; namelijk simpelweg een betere wereld om in te leven. De urgentie is daar, het is tijd om op een andere manier te gaan ondernemen. En daarvoor moeten we ook de nogal hypegevoelige term ‘betekenis’ of ‘purpose’ onder de loep durven nemen.

Met een uitvoerige geschiedenis in bedrijfsadvies, schrijven, onderwijs, ondernemerschap, marketing, communicatie en strategie lukt het me niet om mijn mond te houden wanneer het gaat om zaken doen op een positieve, inspirerende, duurzame manier. Want elke organisatie heeft een diepere ‘purpose’, ‘why’, ‘missie’ (of welk stempel je het ook geeft) dan alleen maar het creëren van financiële waarde. Soms is er gewoon een kleine wake up call nodig en een duwtje in de juiste richting.

Gezien en gelukkig ook gewaardeerd als een krachtige, verbindende en vermakende spreker, heb ik op vele podia rond de wereld gestaan, meerdere TEDx talks gedaan, SXSW tracks, conferenties van Sustainable Brands, ChangeNow en honderden andere fantastische events. En hopelijk met een grote glimlach duizenden mensen naar huis laten gaan.

Want het mag ook best een beetje leuk zijn allemaal.

Schrijver van…

How to Green

EEN SERIE BOEKJES MET LUCHTIGE TIPS EN TRICKS OM JE WERKPLEK, JE HUIS, EN DE REST VAN JE LEVEN TE VERDUURZAMEN

HOW TO GREEN YOUR OFFICE

Het eerste boekje uit de How to Green reeks, met tips en tricks om je werkplek te verduurzamen.

HOW TO GREEN YOUR HOME

Luchtige tips om thuis duurzamer te wonen, koken, leven.

 

HOW TO GREEN YOUR LIFE

3e boekje uit de reeks; Duurzamer zijn in de rest van je leven.