DAGVOORZITTER DUURZAAMHEID

Ik begeleid jouw dag over impactvol ondernemerschap

Ik spreek niet alleen op podia over de hele wereld, ik help leuke events ook in goede banen te leiden als dagvoorzitter.

De afgelopen tien jaar was ik als Chief Evangelist en Head of People & Culture betrokken bij het succesvolle Nederlandse impactbedrijf Tony’s Chocolonely. Ik reisde de wereld over om het verhaal en de waarden van deze alom geroemde ‘sociale’ onderneming te vertellen, om bewustzijn te creëren over de misstanden in de cacao industrie, en om andere organisaties en individuen te inspireren om hun verantwoordelijkheid te nemen. En vooral om business als een ‘force for good’ te gaan zien.

Ik heb van binnen uit ervaren hoe het is om een systeem te veranderen, om kaders te doorbreken en financieel succes als middel te gaan zien om een hoger doel te bereiken; namelijk simpelweg een betere wereld om in te leven. De urgentie is daar, het is tijd om op een andere manier te gaan ondernemen. En daarvoor moeten we ook de nogal hypegevoelige term ‘betekenis’ of ‘purpose’ onder de loep durven nemen.

Met een uitvoerige geschiedenis in bedrijfsadvies, schrijven, onderwijs, ondernemerschap, marketing, communicatie en strategie lukt het me niet om mijn mond te houden wanneer het gaat om zaken doen op een positieve, inspirerende, duurzame manier. Want elke organisatie heeft een diepere ‘purpose’, ‘why’, ‘missie’ (of welk stempel je het ook geeft) dan alleen maar het creëren van financiële waarde. Soms is er gewoon een kleine wake up call nodig en een duwtje in de juiste richting.

Gezien en gelukkig ook gewaardeerd als een krachtige, verbindende en vermakende spreker én dagvoorzitter, heb ik op vele podia rond de wereld gestaan, en hopelijk met een grote glimlach duizenden mensen naar huis laten gaan.

Want het mag ook best een beetje leuk zijn allemaal.