Meer over mij

De afgelopen tien jaar was ik als Chief Evangelist en Head of People & Culture betrokken bij het succesvolle Nederlandse impactbedrijf Tony’s ChocolonelyIk reisde de wereld over om het verhaal en de waarden van deze alom geroemde ‘sociale’ onderneming te vertellen, om bewustzijn te creëren over de misstanden in de cacao industrie, en om andere organisaties en individuen te inspireren om hun verantwoordelijkheid te nemen. En vooral om business als een ‘force for good’ te gaan zien.

Ik heb van binnen uit ervaren hoe het is om een systeem te veranderen, om kaders te doorbreken en financieel succes als middel te gaan zien om een hoger doel te bereiken; namelijk simpelweg een betere wereld om in te leven. De urgentie is daar, het is tijd om op een andere manier te gaan ondernemen. En daarvoor moeten we ook de nogal hypegevoelige term ‘betekenis’ of ‘purpose’ onder de loep durven nemen.

We hebben een ander perspectief nodig op goed werkgeverschap, op goed werknemerschap, op échte klantcultuur, op bevlogenheid (want daar is het slecht mee gesteld), op onze producten en onze diensten. Want duurzaam ondernemerschap is een stuk meer dan alleen gescheiden inzameling op kantoor.

Met een uitvoerige geschiedenis in bedrijfsadvies, schrijven, onderwijs, ondernemerschap, marketing, communicatie en strategie lukt het me eigenlijk zelden om niet gevraagd en ongevraagd advies te geven wanneer het gaat om zaken doen op een duurzame en inspirerende manier. Want elke organisatie heeft een diepere ‘purpose’, ‘why’, ‘missie’ (of welk stempel je het ook geeft) dan alleen maar het creëren van financiële waarde. Soms is er gewoon een kleine wake up call nodig en een duwtje in de juiste richting.

Gezien en gelukkig ook gewaardeerd als een krachtige, verbindende en vermakende spreker, heb ik op vele podia rond de wereld gestaan, meerdere TEDx talks gedaan, SXSW tracks, conferenties van Sustainable Brands, ChangeNow en honderden andere fantastische events.

En hopelijk met een grote glimlach duizenden mensen naar huis laten gaan.

Want het mag ook best een beetje leuk zijn allemaal.

KEYNOTES

Energieke presentaties over (duurzaam) ondernemerschap, over systeemfouten waar ik me over verwonder, over betekenisvolle marketing en over het vinden van je echte purpose.

TRAININGEN

Spreken is, zeg maar, ‘helemaal mijn ding’. En daarom vind ik het ook heel erg leuk om mijn ervaring van tientallen jaren, en honderden presentaties, over te brengen. Leer beter en impactvoller je verhaal te brengen. Neem contact op voor meer info.

... AND THEN SOME

Dagvoorzitterschappen, panelgesprekken, podcasts; ik doe ze vaak en graag.

Een aantal onderwerpen…

Een aantal voorbeelden…

Over de jaren heen…

2022-nu, keynote speaker
Spreker
Ik spreek op events om mensen en bedrijven op een andere manier naar hun ‘purpose’ te laten kijken. Ik laat ze met een andere blik naar hun producten (en verpakkingen) kijken, ik geef ze een ander perspectief op hun klantcultuur en hun werkgeverschap. En ik laat ze met een lach en met energie weer naar huis gaan.
a

Tony's Chocolonely, 2022-2016

Chief Evangelist
Als Chief Evangelist van dit succesvolle Nederlandse impactbedrijf de hele wereld over gereisd om het verhaal te vertellen van Tony’s, maar vooral van de misstanden in de cacao-industrie die aan de kaak gesteld moe(s)ten worden
2016-2022, Tony's Chocolonely
Head of People & Culture
Als Head of People & Culture verantwoordelijk voor het HR beleid van Tony’s Chocolonely. Want het team moet op de eerste plek staan als je écht impact wil maken. Want daarvoor heb je het meest betrokken en bevlogen team nodig wat je maar kan samenstellen. Een team met mensen wiens persoonlijke zingeving 1 op 1 in lijn is met de betekenis van de organisatie.
Green Inc., 2016-2007
Adviseur, Spreker
Zelfstandig adviseur op het vlak van authentieke communicatie, duurzaamheid en strategie. Want die drie dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het éen kan bijna niet zonder het andere. Verantwoordelijk voor strategietrajecten bij o.a. ID&T, Heineken, Ricoh, ASN Bank, en vele andere bedrijven
2008-2019, Hogeschool van Amsterdam
Head of People & Culture
Als Head of People & Culture verantwoordelijk voor het HR beleid van Tony’s Chocolonely. Want het team moet op de eerste plek staan als je écht impact wil maken. Want daarvoor heb je het meest betrokken en bevlogen team nodig wat je maar kan samenstellen. Een team met mensen wiens persoonlijke zingeving 1 op 1 in lijn is met de betekenis van de organisatie.
How to Green..., 2012-2014
Auteur
…Your Office
…Your Home
…Your Life
Een serie boeken met luchtige tips en tricks over hoe jij zélf duurzamer kan zijn. Thuis, op kantoor, of waar dan ook
2012-2022, ASN Bank Wereldprijs
Juryvoorzitter
Jurylid en juryvoorzitter van deze fantastische prijs voor jonge duurzame ondernemers en fantastische initiatieven.
Plastic Whale, 10.000 Hours, Strawberry Earth, De Groene Afslag, 2010-nu
Bestuursfuncties
Bestuurslid van verschillende stichtingen, allemaal bezig op een verschillende manier om mensen in beweging te krijgen zelf een verandering aan te brengen in hun leven of in de wereld
2004-2008, innocent drinks
Country Manager Benelux
Kwam in contact met dit fantastische merk op een wereldreis, en besloot ‘innocent drinks’ (ja, echt, zonder hoofdletter…) te lanceren in de Benelux. Want iedereen moest weten van dit eerlijke, duurzame, heerlijke merk.
Divemaster, 2004
Adviseur, Spreker
Als PADI Divemaster gewerkt in Thailand
1998-2004, Accenture
Technology Consultant
Adviseur en analist, bruggenlegger tussen technologische ontwikkelingen en de eindgebruiker. Betrokken bij onder andere het eCommerce Launch Center, en bij projecten als het online inchecken en de kiosken van de grootste NLse luchtvaartmaatschappij.
Bestuurlijke informatiekunde, 1990-1998
Universiteit van Groningen
Economie aan de RUG. Maar eigenlijk was ik het meest geïnspireerd door de vakken die zich richten op het ‘waarom’; zoals Methodologie en Economische Psychologie